26 Kasım 2012 Pazartesi

Aşktan Kaçma !

Kitap gibidir kadınlar okursun, onca gürültüye rahatsız edene rağmen sarar seni sürükler aşık eder, sadece okunduğuyla kalmaz, düşündürür, zamanını yer ama seni hayata bağlar. Bazı kitaplar okumaktan soğutur adamı. Yıllarca denemezsin bidaha. Her kitap bişeyler ögteri kimi cesareti, kimi fedakarlığı, kimi aşkı. İlk kitabın biter sonra belki yarısında bıkarsın belki o seni bırakır. İlk denemede kendi kitabını bulabileni görmedim daha. Şoktasındır inanmazsın masal bitmiştir.

Ve bir şekilde içinden gelen bir ses korkmamanı yeni bi kitaba başlamanı ister. Bu fikir iyiden iyiye içine işler. Eskisi kadar güzel olmasnın imkansız olduğunu sanırsın. Kendine bahanaler bulursun, kendinle savaşırsın sonra yenilirsin yeni bi kitabın vardır. Eskisinden daha güzel bile olsa önyargılısındır. Artık eskisi kadar saf, masum duygularla okumazsın. Fazla baglanmamaya çalışırsın. Yine yarıda kapanacağını sanar kendini kaptırmazsın ama zamanla değişir fikrin bu yavaş yavaş bağlanırsın konuyu daha fazla kaçırmamak için hemen sarılırsın kitaba, artık kitabın ellerindesindir. Eski kitabın aklının ucuna bile gelmez dünyalar senindir ve ikinci kitabında biter yine bir şeyler ögrenmişsinrdir. Üçüncü kitabı ona göre seçersin.

Kimin dev kütüphanesi vardır kitapların isimlerini bile hatırlamaz. Kiminin bir kitabı vardır ezbere bilir.
Kimi hor kullanır, kimisi gözünden sakınır .
Hor kullanan geriye dönüp baktıgında hırapalanmış bir kitap görür. Ama gözünden sakladıysan aynaya baktığında hırapalnmış bir adam görürsün.
Bazı kitaplar hayatını değiştirir, bakış açını, kalp ritimlerini, bazı kitaplar yorucudur anlamak için aynı yeri dört kere okuman gerekir. İstersen anlamaktan vazgeçip bir sonraki satırdan devam edersin, istersen anlamak için kendini zorlarsın.

Aynı anda iki kitap okuyamazsın agır gelir, zaman ayıramazsın sonra ikisindende vazgeçersin.
Bazı kitapları elde etmeden seversin, ne olduğunu merak edersin, kapağınına bakar hayal kuararsın, aklından çıkmaz nereye baksan onu görürsün.
Artık hayal kuramaktan başka birşey yapamadığını, çaresizliğini görürüsün vazgeçersin.

Kimi kitabında kapagına aldanıp okursun. Çok güzeldir kapağı, aldanırsın ama içini zamanla gösterir. Daha başlarında bırakırsın.

Bazı kitabı şanssız bir şekilde kaybdersin. Bazı kitabı onun korumak için kaparsın.

Güzeldir be kitaplar...

Bazıları uzundur karışıktır oku oku bitmez sıkılır bırakırsın.
Bazısıda kısacık bir öyküdür hiç bitmesin istersin o kadar saf ve temizdir ki,

Ama biter hep biter ya...
Var mı bitmeyen bir kitap ?

Herşey bittikten sonra etkisi üstündedir hala tekrar okumak istersin ama okuyacak olursan bile okuyacakların eskisinin aynısından başka bişey degildir.

Yenisini alırsın biter, bidaha alırsın biter, hevesle bir yenisni daha alırsın yine biter.

Biter abi ne bekliyosunki.
En fazla yavaş okursun bitmesin diye, elinden başka hiç birşey gelmez.

Ama sen kitap okumaktan vazgeçme sakın.
Hepsinin içinde senin bulman gerken bir kitap olduğunu unutma.
Birgün karşına yarısı boş bir kitap çıkar, o senin kitabındır, onun diğer yarısını sen doldurursun.

Ama senin kitabında bitecektir elbet, belki ölümle birlikte, belkide bu kitap hiç bitemeyecek diye düşündüğün saniyede.
Onu ben bilemem ama tek bir tavsiyem vardır.

Aşktan kaçma !


"Yüzyıllardır oynanmasına rağmen hiçbir seyirci; sahneye fırlayıp romeo’nun zehirli ıksiri ıçmesine engel olmamıştır. Sonunda geminin batacağı bilindiği halde titanic defalarca ızlenmiştir. Bitecektir korkusuyla aşktan kaçarsan hayattan hiçbir tat alamazsın. Çünkü romeo ölmeli, titanic batmalı ama aşk her şeye rağmen yaşanmalı."

Adam Fawer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder